Video-filmerna ses bäst i helskärmsläge


'Härliga Hällevadsholm'

Denna hyllningslåt till Hällevadsholm är skriven av Bert Nestorsson och är en del av det projekt där Sparbanken Tanum låter lokala musiker hylla sin hembygd.

Som tack för insatsen fick Bert välja en förening att ge 10.000:- till i form av sponsring från banken. Bert valde att fördela pengarna lika mellan Svarteborgs FK:s fotbollsungdomar och Hällevadsholms Folkets Hus-förening. Pengarna har bland annat gått till att täcka kostnader i samband med upprustningen av Sjövalsen.

Inspelningen av låten gjordes år 2019 i Dahlonega, Georgia, som ligger i samma trakter som "Jills veranda" - ett område som också är känt för den stora guldrushen 1828. Musikstilen som är stor där heter "Blue Grass" och musikanterna i videon hittade Bert på det pittoreska Dahlonega-torget där de spelade. Han hade just skrivit melodin till "Härliga Hällevadsholm" och frågade om de kunde tänka sig att spela in låten med honom. "Jag översatte lite av texten för att de skulle förstå hur vackert det är i Hällevadsholm. Det räckte för att inspirera dem. Vi tränade en stund på torget innan vi drog in i studion och gjorde inspelningen," berättar Bert.

Härliga Hällevadsholm
Text & Musik: Bert Nestorsson
Video: Tina Nestorsson, Sparbanken Tanum

Sång för Hällevadsholms-skolan

Den 18 mars 2017 hölls en manifestation vid Hällevadsholms skola, med förhoppningen om att beslutsfattare som bestämmer om skolans framtid ska förstå att viljan i samhället är mycket stark för att skolan ska bevaras i sitt nuvarande skick, med undervisning t.o.m. årskurs 6.

Text: Bert Nestorsson och Jim Alfredsson
Sång och gitarr: Bert Nestorsson
Bas: Glenn Andréasson
Kör: Hällevadsholms skolbarn körade
Video: Rune Falck