Om Bert o. Tina

Bert Nestorsson är uppvuxen i Hällevadsholm, Bohuslän och Tina Nestorsson i New York och Florida.

Bert Nestorsson hade jobbat ett par år som ingenjör i Göteborg när reslusten år 1969 tog överhand. Då reste han på vinst och förlust från Sverige och hamnade till sist på Bahamas. Där började Bert tillsammans med några svenska vänner - Gunnar Strömberg, Tommy Berggren och Hasse Sylwan - att spela och sjunga, ett stort intresse som alla fyra delade. Gruppen kallade sig "Erik the Great" och de uppträdde bl.a. på kryssningsfartygen i Västindien. På Bahamas fick Bert även användning för sina tekniska kunskaper och jobbade under ett år för Bahamas regering. Efter vistelsen på Bahamas turnerade "Erik the Great" i USA med sin sång och musik.

Ett par år senare var Bert tillbaka i Sverige igen. Musikkarriären tog fart även här hemma och 1972 vann han en talangjakt i Lysekil med Ulf Elfving som konferencier. Mellan åren 1970-1982 spelade Bert professionellt som trubadur och under denna tid var han kontrakterad i bl.a. Uddevalla, Marstrand, Fjällbacka, Göteborg, Malmö, Köpenhamn, Stockholm, Sundsvall, Borås, Trollhättan och Oslo. Dessutom hade Bert långtidskontrakt på kryssningsfartygen i Västindien samt i Key West, Miami och Fort Lauderdale (Florida, USA).

Berts sång och musik har uppmärksammats i mängder av tidningsartiklar och han har även medverkat i svensk radio (både lokal- och riksradio) samt i amerikansk TV (Florida). År 1977 spelade Bert in en LP som placerade sig på 13:e plats på Svensktoppen - Berts album finns bl a på Spotify, Apple Music och Deezer.

I broschyren 'Guitars of the Stars' från Ovation Guitars visas bilder på flera kända amerikanska artister som har använt deras gitarrer - bl.a. Kenny Rogers, Cat Stevens, Tommy Cash, Dr. Hook, Steve Winwood, E.L.O. Även Bert Nestorsson finns med på bild i denna broschyr.

Sedan 1982 har Bert Nestorsson arbetat för Swanson's Travel och är sedan många år verksam som platschef i Fort Lauderdale, Florida. Han guidar även själv turister på resor runtom i USA till bl a Nashville, Memphis, Florida och Västindien.

Bert träffade sin fru Tina år 1970 i Florida och de har delvis bott i Göteborg men mest i Miami där Tina under många år undervisade vid universitetet. Även Tina har ett stort intresse för resor och i teamwork med Bert utforskas nya resmål inom USA. Tina har emellanåt varit reseledare på kryssningsfartygen i Västindien samt till andra resmål i USA (bl.a. New York och Florida). Ett annat av Tinas stora intressen är konst och hon målar själv tavlor i olja.